Bozcaada da Türk ve Rum yemek kültürünün kaynaşması ile çok güzel tatları bulmak mümkündür. Özellikle zeytinyağlı yemekleri beğenilir. Balık çeşitleri bulunur. Kalamar dolması, ahtapot bunlar ünlüdür. Köftesi güzeldir. Damla sakızlı muhallebisi ve kurabiyesi iyidir. Oğlak dolması meşhurdur. Zeytinyağlı ev yemekleri çok lezzetlidir. Pastanelerde çok farklı kurabiye çeşitleri vardır. Adaya özgü kızılcık şerbeti güzeldir. Ada mantısı, Kabak Çiçeği Dolması ziyaretçilerin beğendiği yemekler arasındadır. Ada mantısı yemek için Bozcaada çarşının içinde 4 hanım tarafından işletilen 4 Hanımeli Lokantasına gidebilirsiniz burada Ada mantısı, Tutmaç çorbası, Tarhana Çorbası, Mafiş Sarması, Zeytinyağlı Sarma ve Etli Sarma gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır.
Kırmızı et sevenler için süt oğlaklarından tandır kebabı yapılmaktadır. (Kasaba Et Restaurant)
Tencere yemekleri yemek için ise Hafız’ın Yeri ya da Şükrü Usta uygundur.
Deniz mahsulleri için ise Bozcaada da Rum Mahallesi olarak bilinen yerde yan yana pek çok restorant yer almaktadır. (Battı Balık Restorant, Asmalı Meyhane, Sandal Restoran gibi)
Sandal Restaurant Rum Mahallesinde Ege mutfağına özgü meze ve yemekleriyle misafirlerine hizmet vermektedir.
Çiçek Ekmek Ve Pasta Fırınından Çayınızın yanına odun ateşinde pişen sıcak Damla Sakızlı Bademli Kurabiye satın alabilirsiniz.
Dinlenirken adada yapılan meşhur dibek kahvesinin tadına bakabilirsiniz. Barlar Sokağına giderken butik otel Kaikas’ın karşısındaki Sanatevi’nde kahve içebilirsiniz.
Bozcada da çok sayıda butik otel bulunmaktadır. Butik otellerde nefis bir kahvaltı yapmak mümkün yöreye yapılan reçeller, taze sebze ve meyveler ile birlikte müthiş bir Ege kahvaltısı sizi bekliyor. Kahvaltı da domates reçeli, kabak reçeli, incir reçeli, karadut reçeli gibi reçeller, çörekler, gözleme, zeytin, peynir ve taze sebzeler yer almaktadır.