Amasra yöresel yemekleri size eşsiz lezzetler sunabilecek bir şehirdir. Deniz kenarı olduğu için yöresel balık yemekleri güzeldir. Kiremitte Palamut, Cevizli Hamsi, İstavrit , Mercan veya Mezgit Tava ve mevsimine göre 25-30 çeşit malzeme ile hazırlanan 8-10 kat Amasra Salatası iyi bilinir.
Karadenize özgü yemekler Amasra’da da kendin gösterir.
Yedi Türlü Mancar Yemeği,
Pazı Yemeği
Bulgurlu Mancar (Kara Lahana Yemeği)
Pazı Yemeği (Borana)
Ayvalı Et Yemeği
Maydanoz Köftesi
Pirinçli Mantı
Kaz Tiriti
Yoğurtlu Kırmızı Pancar Yemeği
Patatesli Yer Elması
Yumurtalı Ispıt
Yumurtalı Taze Sarımsak Kavurması
Halışka yada Mamaliga
Pumpum Çorbası
Kabak Burması (Kabaklı Börek)
Kırk Katlı Börek
Gartlaç
Serme Ekmeği (Bazlama)
Tepsi Ekmeği
Amasra’nın pek çok yöresel yemeği bulunur. Farklı lezzetler arayanlar içinde fırsatlar sunan bir şehirdir.
Taze Sarımsağın Yumurta ile Kavrulması ile yemek yapılır. Yöreye özgü farklı bir yemektir. Mamaliga tereyağı, mısır unu ve peynirden yapılan lezzetli bir yemektir. Doğu Karadenizde de Mıhlama olarak bilinen Mamaliga Amasra’da çok sevilir.
Amasra’da herkesin bildiği meşhur Çeşm-i Cihan Balık Restaurant’da Günlük Taze Balıkları, Amasra Salatası, Çöven Ekmeği, Mevsim Meyveleri ile ikram edilen Ballı Manda Yoğurdu ile Büyük liman manzarası eşliğinde güzel bir yemek yiyebilirsiniz.
Amasra’nın tarihi yerleri nerelerdir? Amasra’da ne yapılır? Ne zaman ve nerede denize girilebilir? Tüm bu soruların cevabını buradaki yazıda bulabilirsiniz
Leave a Reply